زندگی نامه فاطمه زهرا(س)
اسم ان خانم فاطمه است و برای ان بزرگوار هشت لقب ذکر کرده اند: صدیقه، مرضیه، زهرا، بتول،عذرا،مبارکه و طاهره.
از بعضی روایات استفاده میشود که زکیه و محدثه از القاب ان خانم است و کنیه او ام ابیها است.
عمر ان بزرگوار تقریبا هجده سال است. در دوز جمعه بیستم جمادی الثامی سال دوم بعثت به دنیا امد و سال یازدهم از هجرت، سوم جمادی الثانی سال دوم بعثت به دنیا امد و سال یازدهم از هجرت، سوم جمادی الثانی به دست گردانندگان سقیفه بنی ساعده و مصیبت ها و ناراحتی هایی که بعد از رحلت حضرت محمد (ص) چشید شهید شد.
شخصیت حضرت زهرا را با این بحث کوتاه نمی توان معرفی کرد و انچه در اینجا اورده میشود، قطره ای از دریای فضیلت ان صدیقه شهیده است.
شخصیت اسلامی از دو راه یافت میشود: از راه نسب و از راه حسب و فضایل نفسانی. شخصیت نسبی که اسلام ان را پذیرفته است، تحت ثاثیر عوامل مختلفی است: قانون وراثت تغذیه از را مشروع، تاثیر محیط، تاثیر همسر و رفیق، اولاد صالح و غیره در تشکیل چنین شخصیتی نقش دارند. زهرا سلام الله علیها از نظر قانون وراثت، پدری چون رسول گرامی دارد که به گفته سعدی همه مراتب انسانیت را به کمالاتش پیموده است. همه تاریکی ها به جمالش روشن شده است و همه صفات او در انتهای خوبی است. مادری چون خدیجه دارد که باید گفت اسلام مرهون زحمات ان بزرگوار است. مادری که سه سال، مسلمانان محصور در شعب ابی طالب را اداره کرد و همه اموال خود را در این راه خرج کرد. مادری که چندین سال در مکه با ان مصیبتهای کمر شکن ساخت، و دوش بدوش رسول اکرم، اسلام را یاری فرمود و در این راه سنگها به بدن مبارکش فرود امد، بی حرمتیها به او وارد شد،شما تنها در این راه دید و هر چه این اتفاقات بیشتر میشد، صبر و استقامت او زیادتر میگشت
و اما از نظر قانون ثاثیر غذا:
مورخین نوشته اند که وقتی اراده حق تعالی به خلقت زهرا سلام الله علیها تعلق گرفت، پیامبر گرامی مامور شد که چهل شبانه روز در کوه حرا به ریاضت دینی بپردازد. حضرت خدیجه در خانه خود، از مردم گوشه گرفته و به عبادت مشغول بود و پیامبر گرامی در کوه حرا، پس از ان مدت فرمان امد، که پیامبر به خانه باز گردد. از عالم ملکوت برای انان غذا اوردند. سپس نور زهرا به حضرت خدیجه منتقل شد.
از نظر تاثیر محیط زهرا علاوه بر انکه در دامن مادری فداکار، با گذشت و با استقامت و در دامن پدری چون پیامبر گرامی پرورش یافت، محیط زندگی او محیط پر تلاطمی بود. مکه با ان مصیبتها و حوادث ناگوار محیط پرورش او بود. در شعب ابی طالب با ان حوادثی زندگی کرد که امیرالمومنین در نهج البلاغه انجا را برای معاویه چنین توصیف می کند.
شما ما را سه سال در میان افتاب زندانی کردید. به طوری که بچه های ما از گرسنگی و تشنگی مردند، بزرگان ما پوست گذاردند. صدای اه و ناله زنها و بچه ها بلند بود روشن است بچه ای که در این چنین محیطی پرورش یابد مخصوصا اگر مربی ای چون پیامبر گرامی داشته باشد، استقامت او، صبر او و سعه صدر او زیاد بود.
زهرا سلام الله علیها از نظر همسر و مصاحب و از نظر اولاد صالح نیز فوق العاده است. شوهری چون امیر المومنین دارد فرزندانی چون حسن، حسین، زینب و کلثوم دارد که اگر نبودند، قطعا اسلام نبود. مادر عصاره عالم خلقت و حضرت بقیه الله عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
اگر برای فضیلت زهرا چیزی جز سوره کوثر نبود و زهرا را بس بود که بگوید نزد خداوند افضل و برتر از عالمیانم. ما باید بدانیم که القاب چهارده معصوم، کنیه های انان و اسماء انان بی سبب نیست همه انها سر دارد معنی ندارد. زهرا از نظر علم دارای مصحف است. از نظر روایات، کتابهایی نزد ائمه طاهرین است که از جمله ان کتابها مصحف فاطمه سلام الله علیها است.
در سال یازدهم هجری در اخر ماه صفر رحلت جانگداز پیامبر ص پیش امد و چه درد اور بود جدایی این پدر و دختر پدری چون پیامبر گرامی که همیشه هنگام سفر با اخرین کسی که وداع میکرد و او را می بوسید دخت گرامیش بود و چون از سفر باز میگشت؛ اولین دیدار را با دخترش داشت. پیوسته از حالش جویا میشد و رازی از رازها را در گوش جانش میگفت. در جنگ احد که به دروغ اوازه در افتاد که پیامبر ص در جنگ کشته شده، به راضه کوه احد شتافت و سرو صورت خونین پدر را شستشو داد و از خاکستر حصیری که سوخته بود بر جراحات پدر پاشید و از زخمهای ان حضرت مواظبت کرد تا بهبود یافت. دگر گونیهایی که پس از رسول خدا ص روی نمود، روح و جسم دختر پیغمبر ص را ازارده ساخت. وی از روزهایی که پس از مرگ پدر زیست، پیوسته رنجور، پژمرده و گریان بود. سرانجام، ازاردگی ها و ناتوانی تا بدان جا کشید که دختر پیغمبر ص در بستر افتاد. در مدت بیماری او از ان مردان جان برکف، از ان مسلمانان اماده در صف از انان که هر چه داشتند، از برکت پدر او بود، چند تن او را دلداری دادند و یا به دیدنش رفتند؟ ظاهرا جز یکی از دوتن از محرومان و ستم دیدگان چون بلال و سلمان کسی از این بانوی گرانقدر غم خواری نکرد. اما زنان مهاجر بویژه انصار، که از ازردگی و بیماری فاطمه س خبر یافتند. با مهربانی نزد او گرد امدند و از او عیادت و دلجویی نمودند. در بستر بیماری نیز، در پاسخ کسانی که از او احوال پرسی میکردند سخنانی فصیح و بلیغ میگفت. سخنانی که در ان روز، درد دل و گله و شکوه بانویی داغدیده وستم رسیده مینمود اما، بحقیقت اعلام خطری بود، که مسلمانان را از تفرقه افکنی و فتنه انگیزی در اینده بیم میداد، دخت پیامبر ص گفتنیها را گفت و بر اثر مصائب جانکاه و دوری از پدر مهربان گرانقدرش رسول مکرم ص به "گلشن رضوان" شتافت.
کارتون حضرت فاطمه(س)