احترام به قرآن از شروط تماس با قرآن و بهره برداری از معارف بلند آن است. در آیه 79 سوره واقعه می خوانیم: ( لا یمسه الا المطهرون) و جز پاکان نمی توانند آن(قرآن) را مس کنند. آیه مذکور براساس تفسیرهای مطرح شده، به شرط طهارت در مس ظاهری و استفاده معنوی از مفاهیم قرآن تفسیر شده است .
در روایتی از حضرت موسی بن جعفر (علیه السّلام) می خوانیم: « قرآن را بدون وضو مس نکن، و نه در حال جنابت، و دست بر خط آن در این حال مگذار و آن را به گردن میفکن؛ چرا که خداوند متعال فرموده: جز پاکان آن را مس نمی کنند.»
لزوم طهارت برای تماس ظاهری و معنوی با آیات قرآن، خود بهترین دلیل بر عظمت و وجوب تکریم آن است. در آیات دیگری مانند آیه 204 اعراف درباره ضرورت ترک کارها و گوش فرادادن به قرآن می خوانیم:« و اذا قری القرآن فاستمعوا له و انصتوا لعلکم ترحمون» هنگامی که قرآن خوانده می شود گوش فرادهید و خاموش باشید تا مشمول رحمت خداوند شوید.
این آیه به همگان، عالم و جاهل، مرد و زن، کوچک و بزرگ دستور می دهد در برابر قرآن احترام گذاشته به هنگام تلاوت آیات آن از سخن گفتن و پرداختن به کارهای دیگر خودداری کنند تا مشمول رحمت پروردگار شوند و این به علت عظمت قرآن است.
پیامبر اسلام (لی الله علیه و آله) فرمودند : «القرآن افضل کل شیء دون الله فمن وقّر القرآن فقد وقر الله و من لم یوقر القرآن فقد استخف بحرمه الله»؛ قرآن برترین خیر پس از خدای متعال است. هرکس قرآن را احترام کند، خدا را احترام گزارده و هرکس حرمت قرآن را نگه ندارد حرمت الهی را سبک شمرده است .
بنابراین، لازمه ادای حق قرآن، فهمیدن مقام آن است و این جز با تفکر در آیات آن و آگاهی از معارف الهی میسور نخواهد بود .
سلام‼
خدا قوت
وبسایتتون خوبه
یــه کلبه وبسایتی هم ما داریم
به وبسایت ما سربزنید خوشحال میشیم
نظر بدید ذوق زده میشیم
ما رو پیوند کنین میمیریم...
منتظر حضور سبزتان هستیم در :
danesh-elm.blog.ir