صحبت های استاد احمد ابوالقاسمی درباره تقلید
در این بخش قطعه ای از صحبت های ارزشمند استاد احمد ابوالقاسمی را در باب تقلید و انتخاب بهترین استاد برای فراگیری فنون تلاوت تقدیم می کنیم . به عقیده ایشان تلاوت قرآن بر پایه سه اصل : صوت زیبا ، تکنیک های تلاوت و لحن استوار است . هرکدام از اساتید مصری که برای تقلید انتخاب شوند در این سه بخش می توانند به قاریان کشوران کمک کنند ؛ اما در این بین برخی قراء هستند که از سایرین قوی تر بوده و اثرگذاری شان در کوتاه مدت قابل لمس خواهد بود .
از جمله اساتیدی که علیرغم عدم بهره مندی از صوت ویژه ، تکنیک های تلاوت و همچنین الحان بسیار خوبی برای بهره گیری دارد استاد مصطفی اسماعیل است . با هم به این صحبت ها گوش می دهیم .
دانلود صحبت های استاد ابوالقاسمی در باب تقلید
جزوه آموزش آهنگ سازی
اگر به تلاوت قرآن از جنبه هنر های موسیقایی نگاه کنیم درمی یابیم که قاری قرآن نیز مانند یک آهنگساز در حال خلق ملودی هایی است که روی شنونده اثرگذار باشد و در وی احساسات مختلفی را خلق کند . البته کار یک قاری قرآن با یک موزیسین اصلا قابل قیاس نیست و تلاوت قرآن خارج از اصول موسیقایی متداول نظیر ایقاع و موتیف های پراکنده غنایی است ؛ بلکه تلاوت قرآن همانطور که اصول موسیقایی دارد و از هر لحاظ نظام مند و قانون مدار است ؛ همانطور هم خارج از قاعده های شناخته شده و تئوری های خشک است و در واقع تلاوت قرآن بیشتر از آنکه تابع موسیقی باشد تابع حس و حال قاری و سبک و سیاق آیاتی است که تلاوت می شود .
اما این دلیل نمیشود که قاری قرآن اصول موسیقی را نداند ؛ چرا که هرقدر دانش وی بیشتر شود همانقدر بهتر می تواند تلاوتش را بهتر به گوش مخاطب برساند و آیات را تصویرگری کند . قلذا در این بخش مقاله ای کوتاه درباره اصول آهنگ سازی تقدیم شما عزیزان می کنیم .
منبع:سایت قرآنی تنغیم